5 feb. 2017

Zondag 5 februari

Vanmorgen heb ik een van m'n Cardinal 44's goed onderhanden genomen. Dus al het vet eruit en olie erin. Geen sloot olie, maar een paar druppels op de frictie punten.
De vierentwintiggrammer lonkt, maar ik kies voor de vijftiengrammer. Uiteraard krijgt de 44 naast verse olie ook verse nylon op de spoel. Binnenkort vervang ik ook bij deze Cardinal de originele slipschijven voor teflon schijfjes. Deze keer niet zelf gemaakt, maar old stock schijfjes gemaakt door Kees Pootjes. Ja, daar is hij weer - good old ome Kees. Die destijds zelfs voor (op verzoek van) Peeters hengelsport deze teflon schijfjes gemaakt heeft.De snoeken lagen hier in Volendam en omstreken zo vast als een huis de afgelopen weken.  En ook vandaag was het taai. Maar vissen is zoveel meer dan alleen maar vangen. En in het relatief heldere water geniet ik van het links/rechts uitslaan van het lepeltje. Stop ik met draaien dan schommelt het langzaam naar beneden en verdwijnt zo uit beeld. Dat werkt, want twee van de drie snoekjes die ik vanmiddag op het gras mocht verwelkomen gingen er juist op dat moment vol voor.

Groeten,
Peter

12 opmerkingen:

Klassiek vissen met Ton Hopmann zei

Prachtig Peter. Lekker lepelen met klassiek materiaal: top!
Groet van Ton.

Peter Linzell zei

Thx Ton!

Gr, Peter

FER zei

Wow, zo'n molentje moet ik ook hebben.
Old skool molentje mist nog op mijn volglas.
Afgelopen flink mee gevist en niet zonder fijn resultaat.

derk schrikkema zei

hallo Peter,

Ik heb zelf ook een 24 grammer van Cobold, maar ik gebruik hem eigenlijk weinig,toch is deze hengel voor verschillende doeleinden te gebruiken, dood aas vissen, voor karpervissen in bepaalde omstandigheden,licht zeevissen,en natuurlijk voor de lepel en plugvissen ,de 15 grammer zou ik dan eerder gaan gebruiken,een Abu 44 op de 24 gr. acht ik dan ook zwaar genoeg, ik gebruik zelf de Luxor 100a, van wege zijn trage inhaalsnelheid en zodoende ook een mooie ritme krijgt tijdens het binnendraaien, ik zal zeggen, doe het op je eigen manier en wens je vele sportieve uren,

Met vriendelijke groet,

Derk Schrikkema

Anoniem zei

Dag Peter,
Inspirerend verhaal - en foto's. Bedankt!
Wim

Robert Hilbrands zei

Taai ook hier in Groningen met de snoek. Mooie combi, lepel, molen en hengel, Peter.

Peter Linzell zei

Jij bent lekker bezig Fer! ๐Ÿ‘

lolle van Houten zei

Mooie foto's Peter en een prachtige keuze wat betreft de 15 grammer i.c.m een ABU 44, een ideale hengel voor tussen de 10 en 24 gram. Ik varieer ook regelmatig van kunstaashengel, want het houdt je scherp en allround en het plezier is er niet minder om!
Groet,
Lolle

Peter Linzell zei

Bedankt voor het meedenken Derk. En je hebt gelijk hoor! De 44 is groot genoeg voor de vierentwintiggrammer.

Gr, Peter

Peter Linzell zei

Jij ook bedankt Wim!

Peter Linzell zei

We vissen vrolijk door Robert. ๐Ÿ˜‰ Thx!

Peter Linzell zei

Thx! Een heerlijk luxe probleem Lolle - en variรซren doet begeren ๐Ÿ˜‰