19 feb. 2017

Zondag 19 februariTussen het vele boilie geweld in werden deze prachtige pennetjes gebouwd en verkocht.

Vlokdobbertjes!


Boven de knoop 0,12 mm Maxima nylon,  daaronder 0,12 mm Caparlan nylon.  Ondanks dezelfde opgegeven diameter op de spoel is de Maxima toch echt dikker.


Behalve een goed gesprek vond ik ook deze hengelsteun op de stand van Handy Fish.


Giebels geven mooie sport op licht materiaal. 
Vanmiddag op de HVZ hengelsportbeurs een aantal prachtige pennetjes gescoord. En ja dan moet er toch ook nog even gevist worden.  De Fair Play brasemhengel, nu met een lijntje echt passend bij deze hengel op de Penn 430 SS gespoeld en uiteraard de nieuwe brasempen gaan mee. Man, man, man wat is dit toch een prachtige manier van vissen!

Groeten,
Peter

8 opmerkingen:

Eddy zei

Dat de Maxima dikker is dan wordt opgegeven is al heel lang bekend hรจ Peter!


Groetjes

Eddy

Peter Linzell zei

Hoi Eddy, Klopt! Soms is het ook leuk om te laten zien. Vooral voor de jongere generatie vissers. ๐Ÿ˜‰ De correcte trek/breeksterkte vind ik zelf belangrijker dan de opgegeven diameter. En deze beide lijnen hebben fijn rek en zijn knoop en slijtvast. Thx!

Gr,
Peter

Anoniem zei

hallo Peter,

Maxima lijn en misschien nog wel andere lijnen zijn meestal dikker[en daardoor een hogere treksterkte ], maar dat valt bijna niet op als het om 3\00 gaat,je kunt dit controleren met een micrometer en dan zie je het verschil.
Toch wel belangrijk,

Groeten,

Derk

John van Gameren zei

Ha Peter weer mooie vissen.Laat het voorjaar maar echt gaan beginnen.MVG john.

Peter Linzell zei

Hoi Derk,

Helemaal waar, bij Maxima tel ik 0,02 mm op bij wat op het klosje/spoeltje staat vermeld. De diameter/treksterkte verhouding ligt dan vrijwel gelijk aan die van Stilon. De Decatlon lijn die ik nu gebruik heeft het EFTTA keurmerk en zou dus moeten kloppen... Toch maar eens een micrometer aanschaffen. Bedankt voor je reactie!

Gr,
Peter

Peter Linzell zei

Hoi John,

Echt wel!

Gr,
Peter

Robert Hilbrands zei

Peter, De Caperlan nylon is vrij accuraat wat de opgegeven dikte betreft. Heerlijk dat je zo vroeg al in het seizoen de giebels,en karpertjes weet te vangen.

Peter Linzell zei

Inderdaad een prima lijntje, en de prijs ervan is een lachertje. Ik heb de mazzel dat hier bijna om de hoek een watertje ligt met een mooi bestand aan karpertjes en giebels. Ideaal voor de brasemhengel en volgens mij ook de swingtip.