23 mrt 2011

Stadswatertjes zijn niet voor de poes


Woensdag 23 maart. Na afgelopen zondag weer baars te hebben gevangen zijn Danny en ik niet meer te houden. Tot de sluiting voor kunstaas eind deze maand willen we nog zo veel mogelijk tijd doorbrengen langs het water. Zoveel tijd hebben we niet meer, dus vanmiddag gaan we samen op pad. De stadswatertjes hier in de omgeving staan bijna altijd garant voor baars. Tot maximaal anderhalve meter diep, en dus kan er nog prima met de ultra lichte spinhengel gevist worden.



Net zoals afgelopen zondag gaan we vissen met de Fair Play Floret en Flevocane BB1. Meerdere baarzen worden door ons samen gevangen vanmiddag.



Danny test meteen ook even de nieuwe JVG mini Goliath, een spinnertje speciaal voor de driegrammer. Het is bekend dat baars graag kleine soortgenoten eet! Achter het spinnerblaadje van de mini Goliath is op de haak een imitatie van een baarsje gebonden.




Maar er gebeurde nog meer langs het stadswater vanmiddag. Een flinke snoek knalde op mijn spinnertje, gevolgd door een fraaie buiging in het splitcane en gierend slipgeluid.



Een snoek die na meting 73 cm lang blijkt te zijn. Gedrild en geland op een lijntje met een breeksterkte van 1 kg.

Groeten,
Peter

Geen opmerkingen: