14 jan 2011

Flevocane High five, perfect tot in detail

Een slanke en glanzende splitcane spinhengel is een streling voor het oog.

Vrijdag 14 januari. Gisteravond hebben Yuki en ik bij Eric thuis onze High five spinhengels opgehaald. Onze verwachtingen waren hoog, maar Eric heeft ze overtroffen. Nog nooit hebben wij zulke perfecte, tot in het kleinste detail afgewerkte spinhengels gezien. Dat is mooi natuurlijk, maar zegt niets over de eigenschappen van deze hengels. Perfect in balans, strak en razendsnel, maar met een volmaakt progressieve buiging - de High five bezit alle eigenschappen waar een goede spinhengel aan moet voldoen.


Het extra deel op mijn met de hand door John van Gameren gemaakte spinnerdoos.


De High five spinhengels worden geleverd met een extra deel zodat tijdens het transport twee gelijke delen ontstaan. Het extra deel is net zoals het achterdeel voorzien van de tekst 'Struinen door de Polder'.


Flor grade kurk aan de bovenkant afgewerkt met een Pezon et Michel afdekplaatje.

De geribbelde cone is de finishing touch.

Uiteraard mag de naam van de bouwer op de hengel niet ontbreken!

Naast de twee High Five spinhengels is er ook een heuse splitcane #3/4 vlieghengel uit Lelystad mee naar huis gegaan. Vliegvissen, ook ik ga er dit jaar aan gaan geloven! Binnenkort wordt ook deze Flevocane hengel op SddP beschreven.

Groeten,
Peter

2 opmerkingen:

Hans.Koeslag zei

Zeer fraai gemaakte hengels!

Eigenlijk precisie gereedschap!

Veel plezier met de nieuwe aanwinsten.

Groet Hans

Anoniem zei

Hallo Peter,

dat zijn wel erg mooie hengels, en een splitcane vliegenhengel. Even een waarschuwing, vliegvissen kan het begin zijn van een hele nieuwe collectie vliegenhengels ( ik kan er van meepraten vanaf aftma 0 tot 8 )
Zet ook even een foto van de vliegenhengel op de site.
Groet René