15 dec 2010

Flevocane High Five voor en na de verlijming



Hallo Peter,

Hier de foto’s van de High Five voor en na de verlijming.

groeten,
Eric








Zes stripjes worden verlijmd en vormen samen het topje van de High five










Yuki en ik zijn liefhebbers van het ultra lichte en lichte spinnen. Geschikte spinhengels voor het ultra lichte en lichte spinnen zijn bijna niet te koop. Slechts enkele hengelbouwers in Nederland zijn nog in staat om goede spinhengels voor het spinnen in de polder te maken. Ze zijn daarbij afhankelijk van bestaande blanks, die soms bij grotere afname door de fabrikant aangepast kunnen worden. Denk hierbij aan meer materiaal (hogere wanddikte) in het achterdeel van de hengel. De snelheid van de spinhengel neemt toe, maar dat gaat vaak ten koste van de buiging. Geen progessieve buiging, maar een hengel die er onder spanning uit ziet als een hoefijzer. Door versnijden van bestaande blanks kunnen soms ook goede spinhengels ontstaan. Maar hoe dan ook blijft de hengelbouwer afhankelijk van de verkrijgbare blanks en goodwill van de fabrikanten.

Een goede splitcane hengelbouwer kent dat probleem niet. Immers, die maakt zelf zijn blanks! Wel dient hij te beschikken over top kwaliteit Tonkin.

Voor het vervaardigen van echt goede ultra lichte en lichte spinhengels is splitcane een fantastisch materiaal. Dat is het natuurlijk altijd al geweest! De eigenschappen waar een goede splitcane spinhengel over beschikt zijn te samen verenigd niet na te maken in spinhengels van grafiet of glasvezel. Als je bedenkt dat er gemiddeld zo'n vijftig manuren zitten in de bouw van een enkele spinhengel van splitcane dan weet je meteen wat het grootste bezwaar tegen dit materiaal is. Een bestaande van de fabriek afkomstige en al gecoate grafiet blank afbouwen is een stuk minder arbeidsintensief!

Groeten,
Peter

Geen opmerkingen: