16 jun 2015

Internet perikelen




Tranen van het lachen, zittend achter het beeldscherm, maar triest is het soms wel. Wat een onzin kom je tegen op weblogs, forums en uiteraard Facebook. Voornamelijk goed bedoeld, en dat maakt reageren erop zo moeilijk. Immers waarom zou je iemand kwetsen die zijn manier(en) van het beleven van onze mooie hobby vol passie deelt met ons. Wat mij vooral stoorde is de ongezouten kritiek op vissen met licht materiaal op karper. Er is met licht - of zwaar -  mits goed op elkaar afgestemd materiaal meer mogelijk dan de meeste hengelbroeders en zusters vermoeden. Probleem is dat de verhoudingen vaak ver te zoeken zijn. Het materiaal (de uitrusting) is niet in balans. Een licht penhengeltje veranderd echt niet als je er een lijn van 6 kg of meer breeksterkte op gaat gebruiken. De ruggengraat ontbreekt, en de lijn komt dus nooit volledig tot zijn recht. Drijvend op karper onder jungle-achtige omstandigheden met een daarbij passende pook en sleepkabel is soms niet verkeerd. Maar, een ultra licht spinmolentje als reservoir voor de bijna onbreekbare lijn wel. Potdicht gedraaid zal de slip onder kreunend verzet hooguit 2 kg leveren. Genieten zijn ook de stukjes over karpers die met gemak meer dan 40 meter nylon door de slip rossen. Helaas zijn er geen foto's of liever nog filmpjes van dit soort spectaculaire 'drils'. Dat moet fantastisch zijn om met een hengel (een veel zwaardere dan waar ik gemiddeld mee vis) tot diep in de kurken gekromd in je handen te staan. De slip zo afgesteld dat deze pas in werking treedt als de hengel en de rek in de lijn het uiterste van hun kunnen bereikt hebben. Wat een beleving moet dat zijn geweest. Of die slip goed afgesteld stond? Ik denk van niet! Ik moest voor deze ene keer m'n ei kwijt... Sorry!!!


Struinen door de Polder


Afgelopen dinsdag, donderdag*(samen met Danny*) en zondag heb ik op karper gevist. Pure eenvoud, slechts een hengel mee, en daarom een kort fotoverslag met een paar zinnetjes erbij - zonder geneuzel over hoe het wel of niet moet.



Dinsdag 9 juni

















Donderdag 11 juni

Flink struinen en in eerste instantie niet vissen. Veel wind in de polder, niet ideaal voor het vissen met de korst aan de oppervlakte. Wel een romantische ontmoeting met een lekkere rooie dame gehad. De boerin lach in een deuk toen ik haar de foto* liet zien. Zie boven* Aan de rand van de polder zorgden woningen voor luwte. Gaaf, voor ons beiden een flinke karper op de korst. Daarna was het over... Na opnieuw flink struinen - observeren - stuiten we op twee karpers. Danny moest er alles voor uit de kast halen, maar kon daarna wel op de foto met een van de twee. Een fijn bellenspoor verraden een op de bodem azende vis. De broodkorst werd stevig op de haak geknepen en zonk zodoende langzaam naar de bodem. Dat noemde wij vroeger een verzopen broodkorst! De lijn liep langzaam strak en hangen. Even dacht ik aan een brasem, maar een mooie zeelt bleek de dader. Altijd welkom! Uiteindelijk vier vissen, gezien de door ons gemaakte uren en vooral meters kregen wij het niet cadeau vandaag. Maar, het was weer genieten, en vooral ook lachen met m'n makker!











Zondag 14 juni

Na bijna een week alleen thuis met de kids en dus eten bij Mc D., moest ik vandaag voor straf 20 km bikkelen van vrouw lief. Aan alle mooie dingen komt een eind - maar het was het dubbel en dwars waard. ;-)  Daarna snel naar de polder om zittend achter de hengel nog een beetje uit te rusten... Twee karpers dachten daar anders over!














<*)))))))><{


5 jun 2015

Donderdag 4 juni 2015




Demping
'Drillen' met goed op elkaar afgestemd materiaal.

FP 1 lb, Albatros CAP Mitchell en 0,17 mm Maxima nylon.








<*)))))))><{


1 jun 2015

Waterballet


















Zondag 31 mei 2015. Na een droge start veranderde deze visdag in een waar waterballet. Niet zoals vooraf voorspeld; 'bewolkt met kans op af en toe een bui'... Het begon s'morgens rond 11.00 uur te miezeren, en toen ik ruim na 18.00 uur de polder uit liep was het in de tussentijd geen minuut meer droog geweest. Of deze zondag daardoor in het water viel? ;-) Echt niet!

<*)))))))><{