26 mei 2015

Zo mooi is penvissen!










Zaterdag 23 mei. Na een drukke werkdag is het goed genieten in de polder. Twee puntgave wilde karpertjes gaven prachtige sport, maar daarna mocht ik opnieuw vandaag echt aan de bak. Met 76 cm is deze in het wild geboren karper met recht een bak.













Maandag 25 mei. Lekker na het avondeten een paar uurtjes polderen zonder enige vorm van vangdrang. Onopvallend volledig opgaan in de omgeving. Na een half uur heeft het bergeenden paar dat eerder voor mij in de wieken ging hun plek op het land weer ingenomen. Helaas voor hun is dat van korte duur... Na deze karper hou ik het dan ook voor vanavond voor gezien. Sorry en welterusten eenden!

<*)))))))><{

18 mei 2015

Zondag 17 mei 2015


















Een andere polder dan waardoor ik de afgelopen weken gestruind heb, en in deze polder zwemt een gevarieerd karperbestand rond. De kans op een dikke vis is hier dan ook altijd aanwezig en vorig jaar heb ik hier zelfs vier puntgave spiegelkarpers gevangen. Leuk, maar eerlijk gezegd vind ik een echte wilde karper toch het mooiste om te zien. De prachtige omgeving en de rust zijn de voornaamste redenen dat ik hier geregeld terugkeer om te vissen. Zwaar materiaal is niet nodig, obstakels zijn bijna niet aanwezig en van een weelderige plantengroei onder en boven water is geen sprake. De Fair Play Winston Special en een ABU Cardinal 44 geladen met 0,22 mm Maxima nylon komen hier uitstekend tot hun recht. Met drie schubkarpers (twee model biggetje) op de mat laat deze polder zich vanavond weer van haar beste kant zien. 

<*)))))))><{

17 mei 2015

Vrijdag 15 mei














Genieten in de groene wereld!

<*)))))))><{

15 mei 2015

Hemelvaart in de polder












Drie uurtjes polderen en twee volbloed wilde karpers op de mat. Kort maar krachtig gevist, en weer helemaal opgeladen haal ik de pen op. Boem! Geen karper, maar een snoek greep de plots bewegende maïskorrels.

<*)))))))><{