28 sep. 2013

Spinmatic cobold vijfgrammerZaterdag 28 september. Vanavond ben ik paar uurtjes op pad geweest met de Spinmatic vijfgrammer. Een exemplaar uit de jaren 80, en deze Spinmatic is minstens zo snel en gevoelig als de huidige Spin grafiet vijfgrammer.

Peter


4 opmerkingen:

John van Gameren zei

Weer mooie vissen maatje. Hier wat baarzen gevangen op het weber lepeltje. Probeer een palinghaakje maatje 6 op het lepeltje werkt super. MVG John.

Peter Linzell zei

Toppie John!

Gr, Peter

Anoniem zei

Hoi Peter,

Ja die oudere spinhengels van de eerste generatie cobold zijn mooie en snelle hengels hoor, i.t.t. het huidige cobold waar niet mee te vissen valt. Als ik een hengel koop van cobold dan moet het van dat oude spul zijn. Het is wel jammer dat deze stokjes zo kort zijn, bij een wat hogere kant is er niet mee te vissen. Dat jaren 80 cobold was heel mooi materiaal. Ik heb er wat karperhengels en spinhengels van. Het is natuurlijk vergeleken met hengels van nu vrij slap spul, maar de massa van deze hengels maakt veel goed. Ik hou er wel van.

Groeten Hans

Peter Linzell zei

Hoi Hans,

Ik ben het 100% met je eens, wat nu voor Cobold doorgaat kan niet eens in de schaduw staan van het 'oude' spul. Dat geldt helaas ook soms voor de afbouw en de daarvoor gebruikte componenten op deze hengels. Het is helaas niet anders, maar ook de huidige FP's (van grafiet) hebben hun charme... Kijk maar naar de Rapier!

Gr, Peter

Mocht jij ooit nog de gele tiengrammer verkopen, denk dan a.u.b. aan mij!