14 mrt. 2010

Struinen door Danny's polder

Zondag 14 maart. De afgelopen twee weken zijn in een roes voorbij gegaan. Afgelopen donderdag twee weken geleden kregen we te horen dat Francine's vader ongeneeslijk ziek was. De diagnose was keihard; hij had nog 5 tot 7 weken te leven. Dat bleek een veel te royale inschatting, want precies twee weken na het slechte nieuws overleed Francine's vader, mijn schoonvader en de 'bappie' van onze kinderen. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten. Het hakt er keihard in en onbewust ben je er de hele dag mee bezig.

Vissen is op zo'n moment bijzaak. Je staat weer met beide benen op de grond. Het deed me goed om steun te ontvangen van m'n vismaten. Een emailtje (als er iets is, of als je iets kwijt wilt...) of een schouderklop; het beurt je op.

Vandaag ga ik toch het water opzoeken. Niet alleen, maar samen met Yuki en Danny. Danny heeft ons uitgenodigd om bij hem door de polder te struinen. Heerlijk om even de gedachten op nul te zetten.

M'n hoofd staat er niet naar om een uitgebreid verslag te schrijven. Het is een heerlijke visdag in de polder geweest.Yuki had speciaal voor vandaag voor onze vier en vijfgrammers kleine spinnertjes gemaakt. Achter deze spinnertjes zit over de enkele haak een twistertje geschoven. Eens kijken of de combinatie spinner en twister de na de winter trage polderbaarsjes tot aanbijten zouden kunnen verleiden.


Danny liet ons vandaag zien dat hij de polder rond zijn woonplaats goed kent. Behalve een mooie omgeving liet hij ons ook hele mooie snoeken zien. Op de voor de baars bedoelde spinner ving hij vijf snoeken.
Yuki ving naast twee baarzen ook twee snoeken.Met een in de polder leeg gemaakt hoofd en een gelande snoek ging ik met een goed gevoel terug naar huis.

Groeten,
Peter

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Peter,
Ik wens jou, francine, jullie kinderen en familie veel sterkte toe !
Ik hoop dat het vissen jou even wat afstand kan geven, waardoor je weer steun kan geven aan de anderen.
Met vriendelijke groet,
Antoine van Halderen

Anoniem zei

Beste Peter,Francine en kinderen,

Heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke en verdrietige tijd!
lolle, Inge en kinderen

Hans zei

Dag Peter,

Ik wens jou Francine en jullie kinderen en familie heel veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Groeten van Hans