5 feb. 2010

Voor de Rapier en de tiengrammer


Vrijdag 5 februari. Op de mat lag vanmorgen een enveloppe waarop de voorkant naast mijn naam ook de naam van de afzender te lezen is. Post voor mij, afkomstig van JAN SCHREINER & ZN. Wat ontzettend leuk zeg!


De inhoud bestaat uit een handgeschreven briefje en drie spinners. Twee piepkleine spinnertjes met een blad van 13 mm en daarachter een vliegje, en een spinner met een rond blad van 30 mm.

De kleine Ruvo spinnertjes zijn bedoeld om met de Rapier gericht achter de ruisvoorns aan te gaan. De 30 mm Red Seale spinner is speciaal ontworpen voor de tiengrammer. Nieuwe Fair Play spinnertjes die er gelikt uitzien en in de hand goed draaien. Een aanvulling op de slanke en stompe Terribles , de 30 mm Bullock en Diamond spinnertjes.

Vissend met de kleinste stompe Terrible en Diamond spinnertjes heb je kans om een ruisvoorn te verschalken. Maar, echte ruisvoornspinnertjes zijn het niet. De nieuwe 13 mm Ruvo spinner zo te zien wel!Gericht spinnen met de Rapier op ruisvoorn is voor velen een nieuwe manier van vissen. De ruisvoorn is geen welkome bijvangst meer, maar de rover waarop we het voorzien hebben. Een schuwe vis, die zich vaak feller verzet dan baarzen van gelijke grootte. Met de Rapier heeft Fa. Schreiner en Zoon voor de liefhebber van deze ultieme manier van het ultra lichte spinnen al jaren een fantastisch wapen in het assortiment. Een spinnertje om de goudgekleurde rovers met hun rode vinnen gericht te belagen mag dan ook niet ontbreken. Bij deze dus!

De Red Seale spinner zal ik binnenkort aan de tand voelen. In maart, als er niet meer op snoek maar nog wel op baars en ruisvoorn met kunstaas gevist mag worden, zijn de Ruvo spinnertjes aan de beurt.

Groeten,
Peter

Geen opmerkingen: