7 feb. 2010

Prototype spinners voor de vijfgrammer testen


Zondag 7 februari. Ik zit nog steeds op een wolk na de grote snoek die ik twee weken geleden gevangen heb. Wat een fantastische start van 2010. Dat Yuki een paar dagen later ook zijn eerste snoek van het nieuwe jaar kon bijschrijven maakt het alleen maar mooier.

Vandaag gaan Yuki en ik weer samen op pad. We hebben maar een paar uurtjes tot onze beschikking, maar dat maakt ons niet uit. Net als 14 dagen terug gaan we in Zuid Holland vissen, deze keer niet in de polder maar tussen de beschutting van bebouwing.

In tegenstelling tot gewoonlijk als ik ga vissen, heb ik vannacht uitstekend geslapen. Relaxed zoek ik dan ook vanmorgen mijn spullen bij elkaar. We hebben afgesproken dat we met onze Spinmatic vijfgrammers gaan vissen, die gaat dus mee. Geen Pako lepels maar twee soorten spinners gaan in de spinnerdoos. Spinners die nog nooit het water gezien hebben! Eén spinner is afgeleid van de meer dan 60 jaar oude Sanborn spinner, de andere spinner is nieuw en heeft de naam Muppetspinner gekregen. Beide spinners zijn ontworpen en gemaakt door onze vismaat en spinnerbouwer John van Gameren.

Zowel Yuki als ik en uiteraard John ook zijn benieuwd hoe deze spinnertjes het doen! Na het optuigen van onze hengels mogen de beide spinnertjes onder de toppen van onze hengel laten zien wat ze in hun mars hebben. De top van de hengel wordt een paar keer van links naar rechts en vice versa verplaatst. Wat we te zien krijgen ziet er goed uit!

Yuki gaat met de Muppetspinner vissen en ik met de Sanborn. De eerste worpjes worden daarna door ons gemaakt, nog niet wetende wat ons te wachten staat vandaag.

Op mijn derde worp (echt waar) is het raak. En hoe! Even denk ik aan een vals gehaakte karper, de slip van mijn werpmolentje krijst het uit. Geen karper maar een snoek blijkt de dader. Weer een bak van een snoek! Het eerste schot wat de rover neemt zal zeker vijf meter zijn geweest. Zij flikt het geintje daarna tot twee keer toe opnieuw. Wat is deze vis ontzettend sterk! En wat is dat gaaf om mee te maken op de ultra lichte Spinmatic spinhengel. Verschillende grote en sterke snoeken heb ik de afgelopen jaren gedrild op de Spinmatic, maar deze snoek maakt het echt dol.

Yuki staat klaar met het landingsnetje. Bij de eerste poging lukt het de snoek om uit het netje te ontkomen. Pfffffffffffffffffff. Op zo'n moment sta je beiden met dicht geknepen billen langs het water. Gelukkig schiet de vis niet los! Bij de tweede poging lukt het Yuki wel. Een vrouw staat met haar hond achter ons en heeft het hele schouwspel van geven en nemen gevolgd. Dat dat hier in haar sloot rond zwemt, ze kan er niet over uit!
Met haar 82 cm is deze snoek 6 centimeter korter dan de snoek die ik 14 dagen geleden ving. Maar deze vis verzette zich tot het uiterste , en gaf prachtige sport op de Spinmatic.
Een half uur later is het Yuki's beurt; ook de Muppetspinner is inwijd. Dat moet John weten, ik besluit hem thuis te bellen. Die heeft nachtdienst gehad, hoor ik van zijn Jolanda, en hij slaapt dus nog. Ik vertel Jolanda over wat we het afgelopen half uur hebben meegemaakt. Een uur later gaat mijn mobiel, het is John. Hij heeft het nieuws van Jolanda vernomen.Ik vertel John dat Yuki er nog en snoek bij heeft gevangen op de Muppetspinner. Dat we ondertussen samen al drie snoeken hebben. Eentje op de Sanborn, aangepast voor de vijfgrammer, en twee op de Muppetspinner. Zo is John er toch ook een beetje bij vandaag en kan hij op afstand meegenieten.

Een paar uurtjes vliegen voorbij, en voor ons gevoel zijn we nog lang niet uitgevist hier! Er lopen nog vele slootjes door de woonwijken waarin we vissen, die moeten maar even wachten. Tijd om naar huis te gaan, en na te genieten van weer een hele mooie visdag.

Groeten,
Peter

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Peter,
ik ben altijd jaloers op die exclusieve spinners van je. Zijn ze ook voor gewone stervelingen, zoals ik, te verkrijgen? Groeten,

Peter Linzell zei

Hallo Gé,

De exclusieve spinners die ik gebruik zijn voor iedereen te verkrijgen! Je kunt ze bestellen bij John van Gameren.

jojofleur@hetnet.nl

Groeten,
Peter

dennis zei

mooie vangst heren op die mooie spinners, heb verleden week nog een bestelling geplaatst bij john en ik kijk nu al uit wat voor moois hij weer heeft gebouwd.
zelf van het weekend in de achterhoek geweest en dat leverde twee mooie snoeken op met de 5 grammer, maar het allermooiste was dat mijn vrouw ook weer eens een hengel vasthield en ze genoot weer volop
groeten dennis

Hans zei

Hoi Peter,

Een snoek van 82 en een van 88 cm!
Dat mag je een uitstekende start noemen van het nieuwe jaar.
En dan ook nog op het ultralichte materiaal van Fair Play.
Gefeliciteerd man!
Het is weer prachtig om te lezen.
Karpergroet van Hans