18 dec. 2009

Sanborn spinner

Vrijdag 18 december. De polders en de stadswatertjes zijn bedekt met ijs. Dat geeft mij de tijd om aan m'n boek te werken. John van Gameren verveelt zich ondertussen ook niet... Zo zag deze week een 60 jaar oud spinnertje opnieuw het licht.

Hier is tie dan de spinner genaamd Sanborn uit 1950. Het spinnertje heeft een bladmaat van rond de 15 mm en is dus als het goed is te vissen op...... de rapier. Het spinnertje is geheel gebouwd na de beschrijving en tekening van Jan Schreiner uit de eerste druk van Flitsend nylon. Zo uit de hand draait het spinnertje super en als hij doet wat Jan Schreiner schreef 60 jaar geleden dan hebben we een nieuwe (oude) aanwinst voor de rapier.
MVG John.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Peter,

Wat zijn die gaaf he!

Gr Yuki

Anoniem zei

Hallo Peter,
de spinners zien er goed uit, tevens wens ik je fijne feestdagen en een voorspoedig 2010. Tevens mijn dank voor deze site, ik heb het afgelopen jaar met erg veel plezier de verhalen gelezen.
groeten uit de Achterhoek,
René

Anoniem zei

Staat deze spinner ook in het derde druk van Flitsend Nylongr. derk s.

Peter Linzell zei

@Yuki: Echt wel!

@René: Jij en je gezin ook hele fijne feestdagen toegewenst.

@Derk: De Sanborn spinner staat alleen in de 1e druk. Hoofdstuk 7, 'Het kunstaas', vanaf de tweede druk staat het spinnertje er niet meer in afgebeeld.

Groeten,
Peter