30 mei 2009

We mogen weer!


Zaterdag 30 mei. Na twee maanden vasten wat kunstaas betreft, mogen we weer! Na deze dag ook nog gewerkt te hebben ben ik vanavond niet meer te houden. Baars en ruisvoorn zijn de vissen waar de komende maand weer met kunstaas op gevist mag worden in de polder. Gericht op snoek vissen mag pas volgende maand weer. Snoek is niet te vermijden, maar door voor extra kleine spinnertjes te kiezen, zal de vangst voornamelijk uit baars(jes) bestaan.

De verkleinde beatle bug is inderdaad een topper gebleken. De eerste uurtjes heb ik vanavond met dit spinnertje gevist. Helaas was de wind behoorlijk krachtig en zag ik maar weinig naar vliegjes 'happende' ruisvoorns aan de oppervlakte. Een flink aantal baarsjes wijdden het kleinood in.
Toen de zon langzaam verdween was een ander spinnertje uit de snoeptrommel aan de beurt. Met een iets groter blad dan de beatle bug, en met een palmertje op de haak gebonden. Het baarsfeest ging vrolijk door.De kers op de taart kwam aan het eind van de avond, een kleine ruiser op de spinner. :-)

Groeten,
Peter

Geen opmerkingen: