22 feb. 2009

Tijd om te zappen!

Zondag 22 februari. Het is vandaag alweer de laatste zondag van het snoekseizoen. Vanaf 1 maart tot 1 juli mag er niet meer gericht op snoek gevist worden! Na vandaag kunnen de vijf en tiengrams spinhengels in de Protex hengelwas gezet worden om pas 1 juli weer te voorschijn gehaald te worden. Tijd om naar de karperhengels te zappen!

De maanden maart en juni ga ik behalve struinen met de penhengel ook met kunstaas aan de slag. Mini kunstaas, bedoeld voor de baars en de ruisvoorn. De kleinst denkbare spinnertjes mogen dan hun kunsten vertonen aan de Floret. Aan de Floret wordt binnenkort een nog lichter spinhengeltje toegevoegd, maar daar later uitgebreid meer over.


De eerste narcissen steken alweer boven de grond uit, de gele bloemen zitten nog in de knoppen, de taille van de Fair Play geeft alvast een geel tintje aan dit voorjaarsplaatje

Het snoekseizoen afsluiten, waar kan ik dat beter doen dan in de polders in de kop van Noord-Holland bij vriend en vismaat Paul. Ook Paul houdt het na vandaag voor gezien, en bergt zijn spinhengels op. Jan-Willem heeft besloten niet mee te gaan en dat heeft twee redenen. Zijn schapen staan op springen, het is immers lammertijd. Hij weet precies wanneer ze gedekt zijn en het feest kan elk moment beginnen. De tweede reden is dat hij het al voor gezien houdt met de snoek, en daarom een paar uurtjes in de buurt van zijn huis achter de karpers aangaat.


Drie door Paul met de handgemaakte karperpennetjes zijn mee terug naar Monnickendam gegaan

Gedurende de middag houden we via de mobiel contact met Jan-Willem maar helaas, de karpers geven niet thuis. De keuze van Paul en mij voor de snoek valt niet veel beter uit. We lossen beiden een snoekje en daar is het bij gebleven. De polder die in de herfst zoveel gaf houdt de daar rondzwemmende schatten vandaag voor zichzelf en gaf niets prijs.

Groeten,
Peter

2 opmerkingen:

Jeroen zei

Hoi Peter,jammer dat er geen snoek boven water is gekomen bij jullie. Hier in het oosten van het land was de snoek echt los op de laatste dag van het seizoen. groeten,

Jeroen Maljers

Anoniem zei

wat een mooie pennen zeg

Harvey