18 jan. 2009

De eerste keer vissen in 2009

Zondag 18 januari. Drie zondagen op rij heb ik niet gevist. Voor het eerst sinds vele vele jaren heb ik weer de schaatsen ondergebonden. Behalve zelf schaatsen heb ik ook onze zoon Frank leren schaatsen. Frank, geboren in 1999, had tot de afgelopen weken nog nooit geschaatst! Het ging hem zo goed af, dat ik zelfs een tochtje met hem geschaatst heb.
Daarnaast had ik nu ook de tijd om aan het boek ' Struinen door de Polder-Ultra licht' te werken. Op die manier ben ik dan toch nog bezig geweest met vissen.

De polders in Noord Holland en Utrecht zijn op veel plaatsen nog steeds niet bevisbaar omdat er ook nu nog ijs ligt. Gelukkig zijn de polders in de kop van Noord Holland, waar het minder hard gevroren heeft, wel vrij van ijs en kan er vandaag eindelijk weer gevist worden. De karpers zijn na de twee uitstapjes in december pas in maart weer aan de beurt. Tot die tijd zijn het de rovers die mijn aandacht krijgen.

Hopend op een snoek(je) vertrek ik om 10.45 uur richting Den-Helder en de koffie bij Paul thuis. Beiden gaan we vandaag vissen met de vijfgrammer en de daarbij passende spinnertjes. Uiteraard in de polder maar wel in de buurt van de dorpjes in de luwte. Behalve prettiger voor ons zijn deze luwteplekken ook vaak in trek bij de witvis. Dat de rovers zich daar in deze periode ook graag in grotere getale ophouden is de afgelopen jaren gebleken.Van de snoek hebben we geen teken van leven gekregen of gezien. Dat ultra licht spinnen vol verrassingen is, is ook vandaag weer gebleken. Normaal gesproken vang je nu goed baars in de winterse havens, maar in de polder zijn ze in de winter meestal onvindbaar.

De snoek liet vandaag verstek gaan, maar de baarsjes zorgden ervoor dat onze spinnertjes niet ongestoord door het water tolden.
Zo nu en dan bonkend verzet onder het grafiet en glasvezel voelt goed na drie visloze zondagen.
Bij een bruggetje werd mijn spinnertje onderschept door een echte baars, met als gevolg een fraai buigende vijfgrammer.

De eerste keer vissen in 2009 was weer heerlijk genieten!

Groeten,
Peter

1 opmerking:

peter zei

waar vissen jullie dan rond den helder?ik woon hier in den helder en heb ook een baars hengeltje aan geschaft,maar weet nog geen plaats om te vissen ?