3 okt. 2008

De tiengrammer van geel glas, in ere hersteld


Vrijdag 3 oktober. Vandaag is het precies een week geleden dat ik mijn gele Fair Play tiengrammer bij John Schreiner heb opgehaald. De ruim dertig jaar oude spinhengel vertoonde sporen van gebruik, maar ziet er nu weer uit als nieuw.

De taille is vernieuwd, en daarboven siert de voorheen ontbrekende kroon.


De goudkleurige duraluminium bus blijkt nog helemaal in orde, en mocht uiteraard blijven. Het topoog is vervangen (garantie!), en de hengel is in zijn geheel nagelopen en opnieuw gelakt.

Toen ik de gele tiengrammer ging ophalen hing deze 'trots' aan het topoog onder het plafond tussen de nieuwe Fair Play spinhengels. Terug in de Roelof Hartstaat, op de plek waar hij ruim dertig jaar geleden ook nieuw gehangen heeft. In ere hersteld, en klaar voor de volgende dertig jaar!

Groeten,
Peter

Retro look

Retro look Fair Play spinhengel hier in het geheel geel, maar ook met brons kleurige taille leverbaar
Ook de huidige Fair Play vijf en tien grams spinhengels van cobold glasvezel zijn in geel leverbaar. De zwarte cobold glasvezel blank is dan geel gespoten, en wordt net zoals 'vroeger' met zwarte wikkelingen, extra bies onder en boven de wikkelingen, en hardverchroomde geleideogen afgebouwd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Peter,

Heerlijk om te lezen en wat zal het weer lekker vissen zijn met de "nieuwe oude" 10 grammer...
Vooral het woordje (garantie) bij het vervangen van het topoog doet bij mij de nostalgie en de waardering voor ouderwetse service en vakmanschap oplaaien. Die combinatie van geel met de zwarte wikkelingen is ook wel erg mooi, zeker als hij weer als nieuw glimt.

Groet,

Frederik

Peter Linzell zei

Hoi Frederik,

De gele tiengrammer staat te trappelen op zolder om naar het water te gaan. Service, vakmanschap en nostalgie, je vindt het allemaal bij de fa. Schreiner & Zoon.

Groeten,
Peter