9 mrt. 2008

Regen in het bos

Zondag 9 maart. Het karpervissen van vorige week in het bos is me goed bevallen. Drie karpertjes in een kort tijdbestek, dat belooft wat voor vandaag. Jan-Willem gaat mee, en het moet wel heel vreemd lopen als hij vandaag niet zijn eerste karpers van 2008 vangt. Vol goede moed lopen we om 8.40 uur bij onze auto's vandaan richting bomen en struikgewas.

Hardy en Traditional Avon penhengels en Shimano Ultegra en Twinpower 2500 werpmolens.

De 11.3 ft, 1.25 lbs zware Hardy Trotter die mij vorige week vergezelde vond ik een tikkie te lang voor het struinen onder de bomen. Zowel Jan-Willem en ik hebben een lichte Avon penhengel meegenomen vandaag. Met een lengte van 10 ft en een test curve van 1 lbs ideaal 'gereedschap' voor de omstandigheden en de karpertjes hier.

Vandaag gaan we op twee manieren vissen. Jan-Willem op het midden met een zwaardere pen en een enkele grote loodhagel. De hoger afgestelde pen wordt door middel van een strak gedraaide lijn bijna onder water getrokken. De hengel ligt op het gras, in het verlengde van de pen. Maar dan wel zo, dat het topoog zich onder water bevindt. Je hebt op deze manier vissend bijna geen last van de wind of van drijfvuil. Wanneer de karper de maiskorrels goedkeurt, tilt hij het loodje op met als gevolg een klassieke opsteker.

Ik kies voor de aktieve manier van penvissen, struinen. Behalve Avon penhengels en Shimano 2500 werpmolens heeft onze uitrusting nog iets gemeen. Beiden vissen we met Korum Hook Hairs met Quickstops. Haakjes, waar een hair onder zit inclusief een stoppertje. Dat stoppertje is hol. De maiskorrels worden op een speciale naald geregen, en de punt van de naald wordt daarna in het holle deel van de stopper geduwd. Vervolgens schuif je de maiskorrels over het stoppertje op de hair. De naald wordt weer uit het stoppertje getrokken, en daarna wordt het stoppertje een kwartslag gedraaid. Klaar is Kees. Dat het een vernuftig systeempje is en dat het werkt zou vandaag blijken. De eerste karper is voor mij, en het haakje zit netjes vast in de onderlip.

Gevangen met een Korum Hook Hair met Quickstop.

Het zou voor mij bij een karper blijven. Passief op het midden vissen lag duidelijk voor vandaag. Met drie mooie karpertjes heeft Jan-Willem glansrijk de 0 van 2008 weggepoetst. Dat de vangsten in vergelijking met vorige week tegenvielen, heeft waarschijnlijk te maken met de temperatuursdaling. Het was vandaag zeker vier graden kouder dan afgelopen zondag, en dat in combinatie met veel regen. Een leuke, gezellige maar vooral erg natte dag. Hieronder het fotoverslag.

Groeten,
Peter

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Peter, Jan Willem, het was geen visweer voor watjes hé! Om te lezen een prima visdag maar om te doen...Ik wacht toch maar op droog en een zonnetje.

Ap

Peter Linzell zei

Hoi Ap,

Het was bikkelen! Nat en koud, maar ik ben blij dat we toch gevist hebben.

Groeten,
Peter

Frits zei

Ziet er nat uit Peter,
maar toch weer karper op de kant.
Lekker hoor.

Gr Frits