7 aug. 2007

Van 20.00 tot 21.30

Dinsdag 7 augustus. Vanavond heb ik gevist in een polder, waar door dijkdoorbraken in een ver verleden poeltjes zijn ontstaan. Deze poeltjes zijn omringd met brede rietkragen en helaas in de zomer niet bevisbaar. Tussen de poeltjes in zijn sloten gegraven, en vanaf de kant van de dijk en de weg zijn ook deze sloten door een dikke rietkraag afgeschermd.

Aan de overkant van de slootjes is het allemaal weiland en staat minder riet langs de oevers. Het bruggetje op de bovenste foto is (behalve een uitdagend plekje om een met maiskorrels beaasde haak te laten zakken) de toegang tot de weilanden. Weilanden die op hun beurt weer gescheiden worden door smalle slootjes (met dammetjes en duikers) of door hekken.

Een oud poldergebied, met een oud en natuurlijk karperbestand. Geen zware vissen, maar karpers van het torpedo-type. Wildbloed, en bere-sterk. Een ideaal gebied om te struinen met de penhengel.

Waar ik vanavond op hoopte lukte: een wilde karper vangen met de nieuwe glashengel.

Om 21.30 gaat de hengel terug in haar foudraal. Nog even een foto van de weilanden, de schapen en de ondergaande zon. Een prachtige gebied dat ik voor een kleine anderhalf uur het mijne mocht noemen.

Groeten,
Peter

2 opmerkingen:

Fred zei

Mooie blog !
Erg leuk om je te volgen tijdens je visavonturen, het werkt erg aanstekelijk als je weer een mooi verhaal hebt geplaatst met mooie foto's van zowel de vangsten, het materiaal als de omgeving. Ga zo door !

Peter Linzell zei

Hoi Fred,

Bedankt!

Groeten,
Peter