10 sep. 2006

De natuur barst uit haar voegen
Zaterdag 9 september. Vandaag ben ik vrij! De planning is om vanmorgen naar de Fair for Lure & Fly te gaan, en in de middag naar de kermis in Volendam. Maar het weer brengt mij op andere gedachte. Nee, de Fair sla ik dit jaar over, ik ga de polder in, met de karperhengel!

Als ik over het hek de polder inloop, weet ik dat het een goede beslissing is. De groene wereld is nu op zijn top, en barst werkelijk uit elkaar. Het riet staat hoog en wuift me tegemoet, aangemoedigd door een matig oostenwindje. De bramenstruiken zitten vol vruchten, en de distels werpen hun zaden in pluisvorm af. Zelf het groene kroos wat de kleine slootjes als een deken omvat, begint op sommige stukken al bruin te kleuren. De hier zwemmende wilde karpers doen zich tegoed aan de laatste explosie van de natuur. Zodra het water echt gaat afkoelen, zullen deze karpers stoppen met azen en afzakken naar de diepere gedeelten van de polder. Na de eerste nachtvorst hoef je hier niet meer met de karperhengel aan te komen.

Het was genieten vanmorgen, met twee wilde karpers en een wel heel flink uit de kluiten gewassen brasem als tijdelijke buit. Verder laat ik de bijgevoegde foto's het verhaal vertellen.......dat doen zij mooier dan ik.

Groeten,
Peter

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Toppie peter ,heel mooie foto's en vangsten
ik heb de karperkriebels ook weer een beetje te pakken

gr Frits

Anoniem zei

Hoi Peter,

weer een mooie vangst. Jammer dat je gisteren niet op de beurs was, ik had graag persoonlijk kennis gemaakt. Bij Cor heb ik een swingtip light besteld, hij had hem helaas niet op de beurs. Tevens naar de pflueger serie gekeken, helaas was niet de hele serie aanwezig.
groet René

Peter zei

Hoi Frits,

Ik was ook even uitgevist wat de karper betreft. Maar nu na wat aktieve baars uitstapjes, heb ik de rust weer hervonden. Soms is het goed om je op een andere vissoort te richten, of in een andere omgeving te vissen. De motivatie en het plezier zijn weer terug. Leuk te lezen, dat jij ook weer de karperkriebels te pakken hebt.

Groeten,
Peter

Peter zei

Hoi René,

Dank je. Ik heb in dubio gestaan, of ik wel of niet naar de beurs zou gaan. En ik had jou ook graag eens persoonlijk ontmoet. Het weer was (en is nu nog steeds) fantastisch het afgelopen weekend. Gisteravond ben ik nog even de polder ingetrokken met de penhengel, een prachtig wild karpertje maakte de avond tot een feest. Helaas wordt het steeds vroeger donker.

Een swingtip light besteld! Dat is een heel mooie hengel. Sinds zaterdag ben ik via een ruil met Frits in het bezit van een nieuwe Pfleuger President 6725 werpmolentje. Het molentje voelt heel solide en degelijk aan.

Groeten,
Peter

Anoniem zei

Hoi Peter,

op de beurs een Okuma Avion AE 10 gezien ken jij die molen. Zoek nog steed voor mijn 3 grammer een extra molentje
groet René

Peter zei

Hoi René,

Nee, de Okuma Avion AE 10 ken ik niet. Ik ben veel meer thuis in de 'belegen' werpmolens.

Groeten,
Peter